תפילה וברכות

"אי אפשר" בברכת אשר יצר - בצירי או חיריק?

  • י"ח תשרי התשע"ז

שאלה

שלום רב, בברכת אשר יצר האם אומרים: "אי אפשר להתקיים אפילו שעה אחת..." עם חיריק או "אי אפשר..." עם צירי? תודה, מועדים לשמחה.

תשובה

מועדים לשמחה,

יש הנוהגים לומר ''אֵי אפשר'' א' בצירי, [או סגו''ל], ויש הנוהגים לומר אִי אפשר, הא' בניקוד חיריק, ואין הכרע בדבר, ומי שאומר בניקוד חיריק יש לו על מה לסמוך, וכן מי שאומר בניקוד צירי יש לו על מה לסמוך.

מקורות: שו"ת יביע אומר חלק ח' (חלק אורח חיים סימן יא אות א), וילקוט יוסף (סימן ו סעיף ו), וכתב הילקוט יוסף שם, שהגר"ע יוסף זצ"ל נהג לומר "אֵי אפשר" בצירי.

בברכה,

הלל מאירס