חברה והשקפה

הימצאות הנשמה בזמן מחשבה

  • י"ט תשרי התשע"ז

שאלה

שלום לכבוד הרב דניאל בלס שליט"א. לימדו אותנו בעבר שבזמן שבאן אדם חושב על מקום מסויים באותו זמן המחשבה שם נמצאת נשמתו. האם זה נכון? אם כן, מה קורה לגוף במקום בו האדם נמצא פיזית האם הגוף נותר ללא נשמה או עם חצי נשמה? תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה,

איני יודע מה המקור לדבריך, כך שקשה להגיב.

גוף ללא נשמה היה הופך למצב "צמח", שיתוק מוחלט.

הנשמה נמצאת תמיד בגוף ושולטת בו, גם אם בכוחה לשלוח ידיים רוחניים לקצה העולם, ולחוש בדברים רחוקים, עיקר קיומה נמצא תמיד בגוף. רק עם המוות נפרדת הנשמה מגופה ועולה לבית דין של מעלה.

גם במהלך שינה, אין הנשמה מתנתקת מן הגוף אפילו לרגע, אלא ישנו חבל רוחני כסוף (הנקרא חבל הכסף) אשר תמיד מחבר את הנשמה לגופה גם כשהיא עולה לעולמות עליונים. רק ברגע המוות חבל זה ניתק.

בברכה,

דניאל בלס