חברה והשקפה

ציפיה למשיח. איך אפשר?

  • כ"א תשרי התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב. שמעתי שכשיגיע המשיח אלו יהיו "ימים שאין בהם חפץ". לא יהיה יותר יצר הרע ולכן האדם ישאר ברמתו הרוחנית ולא יוכל להתקדם בעבודת השם כי לא יהיו לו נסיונות להתגבר ולקבל עליהם שכר. אם זה באמת כך, קשה לי לייחל לביאת המשיח באמת כי יש לי עוד הרבה מידות ומעשים רעים לתקן... איך זה מסתדר עם זה שאנחנו צריכים לחכות לו ולייחל לבואו עוד היום?

תשובה

שלום וברכה,

- קודם כל אנו מייחלים למשיח והגאולה, כי כך הצטוונו לבקש ולהתפלל, ואנו ממלאים את תפקידנו.

- רצון ה' להשלים את בריאתו, ולהביא את הבריאה אל תכליתה הרוחני הנשגב, לכן מוטל עלינו לבקש למלא את רצון ה' בעולם הזה.

- יותר מכך, אנו מתפללים שיתגלה כבודו של ה' בעולם על ידי הגאולה, שאז כולם ידעו את ה' מקטנם ועד גדולם, ואז ירבה כבוד ה' ותפארתו. ולכך אנו מייחלים.

- בפרט שאנו רואים אנשים רבים בדורנו שאינם מצליחים להתמודד עם הנסיונות ונופלים לבאר שחת, והדבר דורש מאיתנו להתפלל על הגאולה כדי להציל את הנופלים והחוטאים.

ובנוגע לחששך, דע כי ימות המשיח יהיו ימים נפלאים וקדושים מכל הימים, רק שלא יהיה בהם חפץ מצד מסויים של התגברות על היצר הרע והתמודדות, שהרי אז היצר הרע יישבר ולא יהיו עוד נסיונות.

עם זאת נמשיך לקיים מצוות ולהתקדש ולהתרומם רוחנית עד שיא היכולת של הנשמות, ולשם כך יירד מהשמים בית המקדש השלישי - כדי לקדשנו ולאפשר לנו לקיים מצוות נוספות שנמנעו מאיתנו בגלות. ואז כולנו נעסוק בתורה בקדושה ובטהרה ונשיג את שלמותנו הרוחנית מתוך עסק התורה הקדושה וגילוי סודותיה.

כעת אנו עדיין בגלות רוחנית שלפני הגאולה, ומי שיודע זאת מנצל את השעה להתמודדות רוחנית חרף נסיונות הדור, ועל ידי כך משיג את גבורתו.

ראה כאן הרצאה על ימות המשיח והגאולה:

https://www.hidabroot.org/video/68365

בברכה,

דניאל בלס