שבת

הטמנה בערב שבת

  • כ"ב תשרי התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב!. פעם הכנו עופות באופן הבא: חפרנו בור בעומק מטר בערך והכנסנו בתוכו גחלים. הדלקנו את הגחלים ואחרי שהם בערו הנחנו עליהם רשת ברזל. על הרשת ברזל שמנו בשר/עופות וסגרנו את הבור למשך כשעה וחצי בערך ..החום של הגחלים בישל את הבשר/עופות וכו'. השאלה היא כזאת: האם מותר לעשות את זה בערב שבת ואז בסעודת שבת לפתוח את הבור ולהוציא ממנו את הבשר ולאכול או שזה אסור?

תשובה

שלום וברכה

מותר לעשות זאת ביום שיש רק מוקדם מספיק שהעוף יהיה מוכן לאכילה לפני שבת אפילו על ידי הדחק.