חברה והשקפה

מי כתב את התורה?ומהי התושבע?

  • כ"ט תשרי התשע"ז

שאלה

מהי התורה שבכתב ומי כתב אותה? ומהי התורה שבע"פ ומי כתב אותה?

תשובה

שלום וברכה,

התורה שבכתב היא ספר התורה שמורכב מחמישה חומשי תורה (בראשית, שמות, ויקרא, במדבר, דברים), והיא נכתבה על ידי משה רבנו מפי ה' בדור המדבר, וניתנה לבני ישראל לפני פטירתו לפני 3300 שנה.

התורה שבעל פה היא ביאור המצוות שמסר משה רבנו לבני ישראל בדור המדבר, והיא הועברה בעל פה מדור לדור על ידי החכמים לתלמידיהם והאבות לבניהם, עד שנכתבה לפני 2000 שנה בקירוב ע"י רבי יהודה הנשיא בשישה סדרי משנה.

בתורה שבכתב לא הוסבר מהי מזוזה, מהן תפילין, מהי ציצית, מהי מצה, כיצד עורכים ברית מילה, כיצד שוחטים, מהן המלאכות שאסורות בשבת וכו'. המצוות הוזכרו בספר התורה, אך לא פורטו בה. כל הביאורים הללו נמסרו בתורה שבעל פה, הכתובה בשישה סדרי משנה.

ראה כאן הסבר מלא:

https://www.hidabroot.org/article/143610

בברכה,

דניאל בלס