שבת

ריסוס תיקנים בשבת

  • ל' תשרי התשע"ז

שאלה

שלום. עשינו ריסוס רציני בבית נגד תיקנים וב"ה היה לנו שקט במהלך הקיץ אולם עכשיו התחילו לצאת מספר בודד של תיקנים בבית ובחצר אך אנחנו לוקחים בחשבון שהחורף מגיע וכך הם יעלמו מהר. בשבת נתקלנו בתיקן שגרם לנו לבהלה מטורפת. הדבר מחריד ומפחיד אותנו בצורה בלתי רגילה ואין לנו דרך אחרת להרוג אותו חוץ מK300. מרוב פחד אין לנו גם אומץ להרוג במכה עם חפץ או נעל. הפחד הוא פחד לא רגיל והדבר גרם לצער עמוק מאוד בשבת ולדברים נוספים. במקרים כאלה האם יש היתר לרסס על התיקן בשבת? שוב מציינים כי זה לא פחד רגיל זה גורם אפילו לבכי בשבת! תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אסור להרוג תיקנים בשבת. מורת לרסס חומר שיגרום להם לברוח מהבית אבל אין לרסס עליהם ישירות שייהרגו.