תפילה וברכות

ברכות ותפילות ללא כיפה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה המשמעות של חבישת כיפה .? האם אפשר לברך ללא חבישת כיפה ? בקיצור אפשר לברך על המזון ולאכול ללא כיפה? בבית הכנסת אני חובש כיפה . בבית כשאני מתפלל בבוקר אני חובש כיפה . במשך היום כשאני מחוץ לבית אז אני לא חובש כיפה ואז אני נמנע מברכות של יום יום .על אכילה ושתיה ובבירכת היוצר ןכו.. האם כשאני שותה מים וליפני כן מברך שהכול..ללא כיפה האם הברכה בטלה?

תשובה

שלום וברכה

עצם הליכת הכיפה כל היום אסור לברך ללא כיסוי ראש ואסור לאכול לא ברכה, ועל כן ראוי שתכסה את ראשך עם השרוול של בגדך, וכך תוכל לברך ללא כל בעייה, או שתחזיק כפה קטנה בכיס ולפני הברכה תלביש אותה.

בהצלחה - בנימין שמואלי