שאל את הרב - כללי

שאלה לגבי חזרה בתשובה{

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום, רציתי לשאול שאלה חשובה על דבר שמציק לי כבר הרבה זמן, בתחילת השנה (תשס"ח), עשיתי משהו שאני מאד מתחרטת עליו!! אני פגעתי במישהו שאני לא מכירה, זה היה דרך שחוק.. גם לא התכוונתי שהוא ישמע מה שאמרתי אבל כנראה הוא שם לב, הוא גם לא אמר לי שהוא נפגע.. פשוט שמתי לב ומייד התחרטתי על זה, זה היה כרטיסן באחד האוטובוסים של אגד, רציתי לצלם אותו בפלאפון בגלל שהיה לו כובע קצת מוזר, בסוף לא צילמתי אותו, אבל בכל אופן הוא שם לב שהתבדחתי על חשבונו.. ומייד מייד התחרטתי, רק שלא הספקתי לבקש סליחה, ובכל פעם שאני נוסעת באוטובוס הזה אני מחפשת אותו כדי לבקש סליחה , אך לא מוצאת, אני יודעת שטעיתי ומאז אני משתדלת מאד לא לדבר על אנשים ולהימנע מלשוה"ר ומפגיעות באחרים! אני גם לומדת הלכות לשוה"ר ב"ה, עכשיו אני עומדת חסרת אונים לקראת יום הדין, יודעת שעשיתי טעות, מתחרטת עליה מאד, רוצה לבקש סליחה ולהתנצל, אך אני לא מצליחה להשיג את האדם הזה! מה אני יכולה לעשות? האם יש סיכוי שה` יסלח לי? הרי על עבירות של בן אדם לחברו זה לא מספיק רק להתחרט צריך לפייס את החבר.. זה מעציב אותי מאד! ואני באמת רוצה לעשות על כך תשובה, אני מבקשת עזרה מכם - שליחים צדיקים של הקב"ה שמוכנים לענות על השאלות בחפץ לב!!! תודה רבה רבה ובברכת כתיבה וחתימה טובה

תשובה

שלום וברכה

כתב בספר סידורו של שבת, שמי שבאמת מתחרט בלב שלם, ועושה הכול כדי לפייס את חבירו ואינו מוצאו, הרי ה` משלים את תשובתו, ונותן בלב הנעלב להתפייס ולמחול.

בברכה - בנימין שמואלי