אמונה

מהי השתדלות ?

  • י' חשון התשע"ז

שאלה

בס"ד שלום רב לפני הכל ,שכוייח עצום על האתר הזה ועל כל הפעילות שלכם בכלל! ההשפעה שלכם על עמ"י היא אדירה!תודה רבה! אז יש לי שאלה מהותית שדי מעסיקה אותי בחיי היומיום. למה הכוונה כשאומרים תעשה השתדלות וה' יידאג לשאר?! אני מוצאת את עצמי לפני אתגרים לא פשוטים בכלל ,במיוחד עכשיו (לקראת מבחן פסיכומטרי בפעם השנייה) ,עושה כמיטב יכולתי בלהשקיע את הזמן בלימוד עם כל המסיחים מסביב ועדיין מתקשה ,פשוט מרגישה שאני סוללת את הדרך לאותו כישלון כואב. מגיעה לתסכול ותחושת עצבות לא מוסברת .. כמובן שהכי טבעי ברגעים אלו לפנות לקב"ה ולהבין שהכל מחושב ולבסוף לטובתי אבל לא יכולה להתמודד עם ההרגשה הנוראית הזאת! אכזבה מעצמי בעיקר ,שאני נותנת לדבר כזה קטן וככ שולי בחיים האלו לערער לי את האמונה. משתדלת לשמור על שמחה ולסמוך עליו אבל ככ קשה לי להתעלם מהמצב. תמיד אותה תשובה שאני מקבלת היא "תעשי השתדלות והכל יסתדר"..מאמינה במשפט הזה מאוד! אבל אני באמת רוצה להבין את העיקרון מיסודו. ובאמת ובתמים איך להביא את ה"השתדלות" הזו לידי ביטוי? מה זה אומר בפועל?איך באמת ליישם? אשמח לתשובה , תודה רבה! נ.ב סליחה על שפה שאולי אינה מכבדת.

תשובה

שלום וברכה

אציע לראות את ההרצאה הבאה https://www.hidabroot.org/video/55562

אם יש צורך לעוד עזרה אשמח לעזור.