שבת

הדלקת נרות שבת<<

  • י"ג חשון התשע"ז

שאלה

יש לי שתי שאלות. 1. בגלל ששבת נכנסת מוקדם אני הולכת לישון בדרך כלל ביום שישי צהריים ולא מספיקה לקום להדליק נרות. האם אני יכולה להדליק נרות שעה או שעתיים לפני שבת וללכת לישון? 2.כשאני אצל חמותי היא נותנת לי להדליק רק נר אחד במקום 2 האם זה בסדר או שבתור אישה נשואה אני חייבת להדליק 2?

תשובה

שלום וברכה

המוקדם ביותר שניתן להדליק כאשר מקבלים שבת בפועל מיד בהדלקה הוא הזמן פלג המנחה בערך ב15:45.

נהוג בדרך כלל שאשה נשואה מדליקה נרות שבת יש להדליק שני נרות, אולם אין לריב עם החמות על כך.

בהצלחה,