שבת

חשמל בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מאיזה איסור בהלכה נגזר האיסור על שימוש בחשמל בשבת? ואיך לא נאסר השימוש הכולל בחשמל אלא רק השינוי בו? למשל להשאיר את המזגן דלוק מותר, אבל לכבות את האור כדי לישון אסור.

תשובה

שלום וברכה

האיסור להדליק חשמל בשבת הוא מחמת איסור בונה - יצירת מעגל חשמלי, וכן איסור הבערה.

כאשר החשמל פועל אין כל איסור מאחר שאיננו עושים כל מלאכה, אלא החשמל ממשיך לבעור מערב שבת וכשם שמותר להדליק נר בערב שבת, וליהנות מזה בשבת, כך מותר ליהנות מחשמל בשבת, וכשם שאסור להדליק נר בשבת כך גם אסור להפעיל מוצר חשמלי בשבת.