נשים

שאלה לגבי נידה

  • י"ג חשון התשע"ז

שאלה

כבוד הרב שלום, קראתי באתר מסויים שאישה שעברה על איסור נידה תמות בלידתה, האם זה נכון?

תשובה

שלום וברכה

כך אכן כתוב במשנה, על שלושה עוונות נשים מתות בשעת לידתן על הנדה על אי הפרשת חלה ועל אי הדלקת נרות לכבוד שבת.

ביאור הדבר שמאחר והאשה בסכנה בשעת הלידה השטן מקטרג עליה, אם היא אינה מקיימת את המצוות המיוחדות לה ולפעמים הקיטרוג יכול חלילה להתקבל.

שנזכה כולנו לחיים טובים וארוכים,