חברה והשקפה

מהו יצר הטוב

  • י"ד חשון התשע"ז

שאלה

שלום רב לכבוד הרב המשיב, ידוע שיצר הרע הוא השטן מלאך המוות והוא גדול מיצר הטוב ב13 שנה השאלה היא מי הוא יצר הטוב? האז זו הנשמה שכולה טוב? האם זה מלאך? אשמח לפרוט בברכה אשר כהן

תשובה

שלום וברכה

מבואר באור החיים הקודש בראשית א' א' שהכוונה היא ראשית לחלק הנשמה והנה דבריו
 ובראותו הקב"ה כן "ויאמר אלהים יהי אור" שולח אל האדם עזר נגד יצרו, וזה יהיה בהגיעו לי"ד שנה יופיע עליו ממעון קדשו רוח אלהין קדישין נשמה קדושה וטהורה  או ירמוז אל התורה כי היא האור הנערב ולה יקרא אור דכתיב (משלי ו כג) ותורה אור, והמכוון אחד כי בחינת הנשמות הקדושות הם בחינת אור התורה ובעל נפש הוא בעל תורה, והוא אומרו ויאמר אלהים יהי אור שהיא הנשמה שאורה רב להיותה חצובה מתחת כסא כבודו יתברך חלק אלוה ממעל שלחה ה' להאיר על האדם לבל יטבע בטיט היצה"ר, או גם כן למה שאמרנו שהיא התורה המאירה לנפש אדם ואז "ויהי אור", וירא אלהים את האור אשר נתן באדם כי טוב שבאמצעותו ילך האדם בדרך הטוב והישר:

עכ"ל.