שאל את הרב - כללי

האם דוד המלך לא ידע שמפיבושת חי?

  • י"ד חשון התשע"ז

שאלה

שלום עליכם ערב טוב מה שלומכם? נשאלתי שאלה שאני לא כל כך בקיאה בה אשמח לעזרה אם תוכלו תודה רציתי לשאול שאלה הקשורה לנביא .. בספר שמואל ב פרק ט דוד מחפש צאצא מעם שאול(מבנו יהונתן) שאיתו יוכל לגמול טובה על הטובות שגמל עימו יהונתן ולכן קורא לציבא עבד שאול ושואל אותו אם נשארו צאצאים .. ציבא מספר לו שמפיבושת בן יהונתן נשאר והוא פיסח רגליים.. השאלה היא האם דוד לא ידע שבאמת מפיבושת נשאר? הרי זה כבר מתואר בפרקים הקודמים כמו בפרק ד? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה, ותודה על תגובתך.

רוב צאצאי שאול נהרגו. לכן דוד שואל האם נותן מישהו חי מבית שאול: "ויאמר דוד: הכי יש-עוד, אשר נותר לבית שאול?" (שמואל ב, פרק ט, א).

בפסוק הבא חוזר דוד ושואל את העבד ציבא: "האפס עוד איש לבית שאול?", כלומר האם נשאר מישהו חי מבית שאול?

העבד אינו יודע מה דוד יודע או לא יודע, ומשיב לו באופן כללי: "עוד בן ליהונתן נכה רגלים".

וכו'.

דוד יודע מי הבן הנכה, ולכן לא שואל לשמו, אלא רק שואל: "ויאמר-לו המלך, איפה הוא?"

כך שדוד ידע על מפיבושת, רק לא ידע אם עדיין חי.

בברכה,

דניאל בלס