חברה והשקפה

חוזרת בתשובה?

  • ט"ז חשון התשע"ז

שאלה

שלום רב אני התחברתי לאתר שבע ברכות ורשמתי שאני חוזרת בתשובה 6 שנים. אתמול דודה שלי שהיא שדכנית שלי, אמרה לי שאני לא נקראת חוזרת בתשובה... אני נולדתי למשפחה חילונית אך אימי תמיד היתה מסורתית ובשלב מסוים התחילה ממש להתקרב להשם... מין הסתם היא לקחה את הילדים לדרכיה ושמה אותנו במוסדות דתיים, בשלבים מסוים כולם הלכו בדך השונה (לצד אבי החילוני) אני גם כן לא התחברתי ולפעמים חיללתי ולפעמים יצאתי מהבית לא צנוע, הייתי קצת מסתובבת עם בנים, ועוד פרט חשוב שלדעתי משנה את הכל (אני בדרך כלל לא מספרת את זה כי אני מתביישת נורא מזה אבל כאן אני רוצה להסביר למה אני מרגישה חוזרת בתשובה) הייתי מקללת את השם, שונאת אותו...ואפילו מדמיינת שאני חיה בין הערבים ימעך שמם. עד שיום אחד בגיל 14 שינתי את דרכי והתחלתי ללמוד הלכות צניעות וכל זה וממש להתחבר לה' יתברך!!, וברוך השם אני מתחזקת כמה שאוכל והיום אני מרגישה שאני חרדית. היום רק אני, אימי ובעלה דתיים בבית, כולם בדרכי אבי (שלושה אחים) מה הרב חושב על זה? אני חוזרת בתשובה או לא? *שהרב יבין שסיפרתי לכולם שאני חוזרת בתשובה, ותמיד חשבתי שהשם מעריך אותי המון בגלל שחזרתי בתשובה, ושהנשמה שלי תהיה יותר קרובה להשם, ועכשיו...אני לא הרבה...

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שיש לך מעלה גדולה מאוד של חוזרת בתשובה במובן הרוחני ואין ערוך לשכרך ואת אכן קרובה מאוד להשי"ת.

לעניין ההגדרות כאן בעולם הזה את יכולה לכנות את עצמך מסורתית מתחזקת או בעלת תשובה או כל שם אחר שתחפצי.