תפילה וברכות

אמירת דברי תורה כאשר נמצאים מחוץ לבית לאחר אמירת אשר יצר

  • י"ט חשון התשע"ז

שאלה

שלום הרב, יוצא לי מדי פעם שאני נמצא מחוץ לבית ואני מטיל קטנים אבל אין לי מים לאמירת אשר יצר. אבל אני יודע שתוך פחות מ 72 דקות אני אגיע לבית ואוכל ליטול ידיים. כיצד עלי לנהוג? 1. האם מותר לברך אם אני מנקה את הידיים במשהו שהוא לא מים? 2. האם מותר לשנן דברי תורה עד שאטול ידיי? בברכה, אלון

תשובה

שלום וברכה

אם נפנית לקטנים לא בבית הכסא ולא נגעת במקומות המכוסים אוין לך מים לנטילה, ראוי  לברך ברכת אשר עיצר מיד ולא להמתין עד שיהיה לך מים וכן יש ללמוד תורה ולא להמתין .