חברה והשקפה

שלום כבוד הרב ביס חילוני

  • י"ט חשון התשע"ז

שאלה

אני לומד בבית ספר חילוני ויש לי מורה לתנך שאומרת שים סוף נחצה לאחד וזה ביכלל ל12 ל12 השבטים רציתי לשאול אם הרב יכול לתת לי מדרש כדאי שאני ייכיח למורה שהיא טועה תודה הרב

תשובה

שלום וברכה

שכל טוב (בובר) שמות פרשת בשלח פרק יד

נעשה שנים עשר גזרים לשנים עשר שבטים, שנא' לגוזר ים סוף לגזרים

פרקי דרבי אליעזר (היגר) - "חורב" פרק מא

 ר' אליעזר אומ' ביום שאמ' הב"ה יקוו המים בו ביום נקפאו המים ונעשו שנים עשר חלקים כנגד שנים עשר שבטים, ועשו חומות מים בין שביל לשביל והיו רואין אלו את אלו,