חברה והשקפה

לימוד מקצועות ריאליים ברמה גבוה

  • כ"א חשון התשע"ז

שאלה

בעזרת ה שלום עליכם ערב טוב .. מחילה על ההפרעה. רציתי לשאול מבחינה הלכתית מה ראוי לעשות .. האם נערה בגילאי תיכון כדאי לה ללמוד ברמה הגבוה ביותר(גם אם ידרוש מאמץ יותר מיכולתיה כמו במקצוע האנגלית שאין לה רקע בו) במקצועות הריאלים - 5 יח לימוד.. שזה בא על חשבון מרבית חייה בציפיה לעתיד עם פרנסה טובה כדי שבעלה ילמד בכולל.. ראוי לציין שנערה זו גם מתנדבת במקומות לזיכוי הרבים וסדר היום שלה כולל לימוד יומי במגוון נושאים ובנוסף מזכה את הרבים דרך הווטסאפ.. האם מבחינתה מספיק לעשןת שלוש יח כדי לעשות השתדלות ולשאר ה' ידאג? ברור שהוא דואג תמיד אבל השאלה מה עליה לעשות .. האם זו דרך טובה לעבןד את ה'?

תשובה

שלום וברכה

יש לברר את המציאות כיום בשוק התעסוקה.

אם ניתן למצוא עבודה סבירה וטובה גם כאשר את לומדת ברמה נמוכה יותר, אין עניין להתאמץ יותרי מידי וניתן ללמוד רק 3 יחידות. אם לא כל כך מצויה עבודה בשכר סביר, הרי שיש עניין להשתדל ללמוד ברמה גבוהה בצורה שתוכלי למצוא עבודה בעז"ה.

אם יש צור ללמוד ברמה גבוהה הרי שתצטרכי להפסיק את ההתנדבות לזמן מה וכן את זיכוי הרבים בוואצאפ.