תפילה וברכות

אמירת קדושה לפני ברכות התורה

  • כ"ב חשון התשע"ז

שאלה

האם מותר לומר קדושה לפני שברכתי ברכות התורה? בבקשה מה המקור להלכה? תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

השומע קדושה משליח ציבור קודם שבירך ברכות התורה, ואין לו פנאי לברך קודם פסוקי הקדושה, מותר לו לענות פסוקי הקדושה ''קדוש וברוך'' עם הציבור, שהרי אין כוונתו לקרוא פסוקים דרך לימוד, אלא להצטרף לציבור אשר יקדישו את קדוש יעקב ואת אלוקי ישראל יעריצו. והואיל שהיא מצווה עוברת, יש לסמוך על עיקר ההלכה בזה. ופסוק ''ימלוך'' יהרהר בליבו ודיו (שו"ת יביע אומר חלק ד' חלק אורח חיים סימנים ז-ח).

בברכה,

הלל מאירס