שאל את הרב - כללי

מדוע אין ברכה לרפואה בברכות השחר?

  • כ"ח חשון התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב , בברכות השחר אנו מברכים , פוקח עיוורים , מתיר אסורים , זוקף כפופים , הנותן לעייף כוח .... מדוע אין שם ברכה גם לרפואה ? למשל - ברוך אתה ... אלוהינו מלך העולם רופא חולים... ?

תשובה

שלום וברכה

כל הברכות נתקנו על סדר הקימה של האדם ועל דברים שהקב"ה עושה איתנו בכל יום ולא על דברים שאינם רגילים בכל יום.

אולם בכל זאת אנו מברכים כמ הוכמה פעמים בכל יום את ברכת אשר יצר שמסתיימת בברוך אתה ה' "רופא כל בשר" ומפליא לעשות.