נשים

כמה שאלות על הנקה.

  • כ"ט חשון התשע"ז

שאלה

שלום, רציתי לשאול: א. מה כל כך מהותי בהנקה שהתינוק נקרא על שמה? (תינוק זה שורש י.נ.ק.) ב. למה הקב"ה תכנן את זה כך שתינוק יונק ממקום שאמור בדרך כלל להיות מוצנע? אין בעיה בזה שתינוק רואה את הגוף של אמא שלו? ג. האם מותר לתינוק לראות גם אזורים מכוסים אחרים של אמא שלו? עד איזה גיל? ד. האם מותר לבעל לראות את אשתו מיניקה בזמן שהם אסורים? ה. האם מותר לבעל לטעום את החלב של האשה? האם לאשה עצמה מותר לטעום אותו? ו. איך החלב נוצר? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

א. מאחר וזה שורש חיותו, ללא הנקה אינו יכול לחיות.

ב. התינוק יונק מאיזור הלב, מעורר ומחזק את הרגש בין האם והתינוק. מותר לתינוק לראות אם גוף אימו. כידוע מקום ההנקה של כל היונקים מלבד האדם הוא באיזור התחתון של הגוף אולם האדם הוא שונה שיונק מהחזה כדי שלא יביט במקום הטינופת, אולם שדי האשה אין בהם כל פסול לתינוק שאין בו יצר.

ג. תינוק קטן שאינו מדבר אין חשש להתגלות בפניו לפי הצורך.

ד. לא. על האשה לכסות את עצמה כאשר היא איננה טהורה.

ה.  מותר לכל אדם לשתות חלב אשה לא ישירות מהדד.

ו. ההסבר הטבעי ניתן לקרוא בלכ ספרי הטבע, אולם כל המתבונן מעט במנגנון המופלא של ייצור חלב האם ברגע הלידה עם ההכנה המקודמת בחודשי ההריון ושינוי מצב החלב לפי גילו של התינוק, לא יכול שלא להתפעל ולומר בקול גדול "מה רבו מעשיך ה'"