תפילה וברכות

אמירת ויהי נועם בראש חודש

  • כ"ט חשון התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, הבנתי שיש בעיה לומר "ויהי נועם" במוצ"ש בשבוע שיחול בו יום טוב, לכן שאלתי היא האם בזמן הראש חודש עצמו מותר להגיד את "ויהי נועם" מתי שאומרים בקריאת שמע שעל המיטה? (אחרי קריאת שמע לפני "יושב בסתר עליון"). תודה.

תשובה

שלום רב,

אומרים "ויהי נועם" בקריאת שמע על המיטה בראש חודש כרגיל.

אגב, הלכה זו שלא אומרים "ויהי נועם" במוצאי שבת כשיחול יום טוב בהמשך של אותו שבוע הוא רק לפי מנהג האשכנזים כמבואר ברמ"א אורח חיים (סימן רצה). אולם ראה להגר"ע יוסף זצ"ל בספרו חזון עובדיה שבת חלק ב' (עמודים שפה-שפו) שלפי דעת המקובלים יש לומר "ויהי נועם" גם באופן זה, ושטוב לנהוג כדעת המקובלים, ורק במקום שנהגו שלא לאומרו, אין לשנות מנהגם, הואיל ומנהגם יסודתו בהררי קודש.

וגם לפי מנהג האשכנזים היינו דווקא כשיחול יום טוב גמור באמצע השבוע, אולם כאשר יחול ראש חודש בהמשך אותו שבוע אומרים במוצאי שבת "ויהי נועם" כרגיל (ראה משנה ברורה שם סק"ג, ושו"ת ציץ אליעזר חלק יג' סימן לז).

בברכה,

הלל מאירס