האם זה נכון שצדיקים לא נמצאים בקברם בראש חודש?

  • כ"ט חשון התשע"ז

שאלה

שמעתי מחברה שלי שהצדיקים לא נמצאים בקבר שלהם בראש חודש? האם זה נכון? תודה

תשובה

שלום רב,

אכן זה נכון שנפשות הנפטרים (לא רק של הצדיקים) לא נמצאים בקבריהם בראש חודש, יעויין להאריז"ל בשער היחודים (דף ה) שבשבתות ויום טוב וראש חודש הנפשות עולות לגן עדן הארץ ואינם עומדות שם בקבריהם (וע"ע בספר נטעי גבריאל אבלות חלק ב' פרק פג סעיפים א, ג).

בברכה,

הלל מאירס