חברה והשקפה

סמים ביהדות

  • א' כסלו התשע"ז

שאלה

שלום, שאלתי לאחרונה שאלה באתר לגבי סמים וכנראה שלא ירדת לסוף דעתי. האחת מהרצאותיו של הרב זמיר הוא התייחס לסמים כדרך ביטוח של היצר הרע -ס"מ מלשון סם. ס-מ-א-ל כלשון סם-אל כלומר. שהסמים מסתירים את האמת והשימוש בסמים מסתיר את האל-האמת. לכן שאלתי אם בביאת משיח לא יהיו סמים, כי הסם עצמו הוא יצר הרע, מסתיר את האמת ומבטא את כל ההתחכמויות של היצר הרע שגורם לחשוב שהדבר הלא טוב הוא הטוב והנכון. כך שאיך יש אפשרות שהדבר יהיה לטובה? ומה עמדת היהדות כיום לגבי סמים? אם אפשר מקורות.

תשובה

שלום וברכה

נכונים הדברים בזמיננו. בימות המשיח כל חלקי הרע יבוטלו וכל חלקי הטוב יישארו. לכן רק דבר שיש בו חלק מהקדושה ישאר וכל שאר הדברים ייעלמו/

אם יש בסמים גם חלק טוב, החלק הטוב יישאר כגון שזה יביא לשמחה וכוד' אבל בחלק הרע של ביטול הדעת בוודאי ייעלם.