חודש כסלו - סגולה נפלאה המיוחסת לר’ חיים פלאג’י

  • א' כסלו התשע"ז

שאלה

בקשר לסגולה שנכתבה באתר: (סגולה נפלאה המיוחסת לר' חיים פלאג'י, מגדולי המקובלים בדורות עברו: הבטיח שמי שיזכה לא להתלונן ולא לקטר קיטור אחד מר"ח כסלו – שיחול היום (ד') בערב, ועד היום השמיני של חנוכה – יראה נס באותה שנה(!). מה הכוונה, למי לא לקטר, לבני אדם? או להקב"ה? הרי כמו שידוע לי זה טוב מאוד לספר לד' על הקשיים שלנו ולהתחנן שיעזור! תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר וצריך להתפלל להקב"ה על הקשיים. וגם לבני אדם יש לספר על הקשיים כמו שכתוב (משלי יב כה) "דאגה בלב איש ישיחנה", ויש דעה במסכת יומא (דף עה תחילת עמוד א) שהכוונה היא שישיחנה לאחרים. אולם לקטר היינו לבוא בטענה ותלונה על המצב. ניתן כמובן להתפלל ולספר לאנשים קשיים - בלי לקטר.

בשורות טובות,

הלל מאירס