שבת

אמירת אשת חיל לפני סעודת ליל שבת

  • א' כסלו התשע"ז

שאלה

היי, האם צריך להקפיד בשבת בלילה לפני הארוחה לשיר את השיר לכה דודי ואשת חיל והאם מותר לדבר באמצע ומה הסיבה והאם יש עניין חשוב בזה. תודההההה

תשובה

שלום רב,

לכה דודי אומרים בתפילת ערבית של ליל שבת, ואשת חיל אומרים לפני סעודת ליל שבת. אין חובה לאומרו, אולם המנהג בכל תפוצות ישראל לאומרו, והוא עניין חשוב (יעויין כף החיים סימן רסב סק"ח), ונכון שלא לדבר באמצע.

בברכה,

הלל מאירס