שאל את הרב - כללי

האם רבי מאיר בעל הנס היה גר?

  • ג' כסלו התשע"ז

שאלה

בעז"ה שלום וברכה כבוד הרב, רציתי לשאול האם רבי מאיר בעל הנס היה גר? מישהו אמר לי שהרב שלו אמר אבל לא שמעתי אף פעם אז רציתי לברר. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מובא במסכת גיטין (דף נו עמוד א) שהתנא רבי מאיר היה מצאצאי נירון הקיסר שהתגייר. אולם כפי הנראה רבי מאיר זה אינו רבי מאיר בעל הנס (ראה להרב ראובן מרגליות זצ"ל בספרו "לחקר שמות וכינויים בתלמוד" עמוד כה אות ל).

בברכה,

הלל מאירס