בדיקות גנטיות לפני החתונה

  • ד' כסלו התשע"ז

שאלה

שלום רב, ברצוני לדעת מה אומרת היהדות על בדיקות גנטיות של הבעל והאישה? תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

דעת גדולי הדור שראוי ונכון לאיש ואישה לערוך בדיקות גנטיות לפני סגירת השידוך, כדי שלא יאונה להם כל אוון (יעויין שו"ת אגרות משה חלק אבן העזר חלק ד' סימן י, ושו"ת תשובות והנהגות חלק ב' סימן תשלו, וספר עטרת יהושע פרק א אות ג בשם הגרמ"א פריינד זצ"ל, וקובץ בית אהרן וישראל גליון קה עמוד קלח בשם הגר"ש וואזנר זצ"ל. וזה שלא כמו שכתב בשו"ת משנה הלכות חלק י"ב סימן רסה).

וכן הורה הגר"ע יוסף זצ"ל (במכתב משנת תשנ"ב) גם לספרדים ובני עדות המזרח.

בברכה,

הלל מאירס