שבת

שאיבת חלב בשבתGH

  • ד' כסלו התשע"ז

שאלה

רציתי לדעת למה אסור לשאוב חלב בשבת לתינוקת שלי. ושמעתי שאם יש גודש אז מותר אסל לשפוך את החלב לא חבל על זה? והאם מותר לשאוב אם יש גודש ולשמור למוצאי שבת ואז לתת לה את זה?

תשובה

שלום וברכה

סחיטת פרי בשבת אסורה כי אסור לפרק את האוכל או המשקה מהפרי משום מלאכת דש.

הוצאת חלב בשבת היא ממלאכת דש ואסורה.

אם יש לאם צער כגון גודש מותר לעשות שאיבה רק בצורה שהמלאכה תהיה מדרבנן ולא מן התורה ולכן אסור לשאוב את החלב על מנת לשמור את החלב לשבת או לאחר שבת כי זה איסור תורה.

ניתן לשאוב לתוך סבון וכדו' שאז החלב נפסל מיד ואין בשאיבה איסור תורה.