האם להתעטף בטלית במנחה בשבת

  • ה' כסלו התשע"ז

שאלה

שלום אני רוצה לדעת אם צריך לשים טלית שעולים לתורה בשבת בתפילת מנחה. אם כן האם אני צריך לברך אם הטלית של משהו מהקהל ולא שלי. כל זה לפי פסיקת הספרדים ? בבקשה להביא מקורות מהשולחן ערוך בתשובה

תשובה

שלום וברכה

ילקוט יוסף קצוש"ע אורח חיים סימן יד סעיף ג' - דין טלית שאולה

ד. אם מתעטף בטלית שאולה לצורך כבוד בעלמא, כגון שמתעטף בציצית לצורך נשיאת כפים, או עליה לספר תורה, או כשהוא שליח צבור, וכדומה, אינו מברך על טלית שאולה. וטוב שיתכוין שאינו רוצה לקנותה. [ילקו"י שם עמוד רעא. ושאר"י ח"א עמוד רל].

ה. טלית השייכת לבית הכנסת מברכים עליה אפילו אם לובשה לצורך עראי. ולכן אפילו אם לובשה לצורך עליה לתורה, או כשהוא שליח צבור, מברך עליה. וטוב שיבדוק את הציציות אם לא נקרעו באופן המעכב לפי ההלכה.

בהצלחה,