שאל את הרב - כללי

מאיזה חודש להריון יש נשמה בעובר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד בעקבות שמיעת ההרצאה בסוד של הרב זמיר כה. בו מובא הנושא של הילד הדרוזי, שהוא גילגול של משהוא אחר. רציתי לדעת? לפי הקטע המובא אותו אדם שנהרג בלבנון בחודש נובמבר והילד נולד בחודש נובמבר. אך זה מסתדר עם הרעיון של לתת קדיש לנשמת נפטר שנה.ואם זה יכול להשנות רק בנשמות של לא יהודים? ומבחינת יצירת העובר ברחם האם רק בחודש תשיעי יש נשמה בעובר. שכן ידוע גם ביהדות וגם ברפואה שיש לו נשמה בתחילת חודש שני? נב ישר כוח על הפעילות שלכם תבורכו בברכה מ.ש

תשובה

שלום וברכה

לא תמיד מתגלגל כל חלקי הנשמה ובפרט אצל יהודים שהחלק המתוקן לא חוזר יותר.

גם אם כל הנשמה חוזרת הקדיש מסייע לנפטר והכול יבוא בחשבון לאחר שהוא ייפטר שוב מהעולם.

העובר יש לו חלק מהנפש ולאט לאט נכנסים איליו שאר חלקי נשמתו, עד לבר מצווה שאז זוכים לנשמה הקדושה.

בברכה - בנימין שמואלי