שבת

שבת כשרות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, אני תלמידת י´א ושנה הבאה בעז´ה אני יוצאת עם ביה´ס למסע לפולין. אני לומדת בבצפר חילוני אבל אני שומרת שבת ורציתי לדעת אם מותר לי לנסוע בשבת עם גוי של שבת ששילמו לו מראש . ושאלה נוספת הקשורה לכשרות- אם אני מאוד רעבה ואני נמצאת בסביבה שאין בה אף מקום כשר, האם מותר לי לאכול צ"יפס במקום נגיד כמו מקדונלדס שהוא לא כשר אבל הצ"יפס טוגן ברשת אחרת .. או האם מותר לי לאכול סלט רגיל או דג על צלחת לא כשרה? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שאת מקדשת שם שמים ושומרת מצות גם במקום שלא מעודד כל כך לשמירת מצות.

גוי העושה מלאכה לצורך ישראל אסור להנות מהלאכה.

נסי לארגן עוד בנות שיהיו רוצות לכבד את הקדושים שנהרגו על קידוש ה´ ולפחות שם בפולין לשמור את השבת, וכאשר תהיה קבוצה שתרצה לכבד את השבת הבית ספר יתחשב בכם.

הציפ´ס והסלט חובה לעשר, אסור לאכול פירות וירקות ללא תרומות ומעשרות, ולכן אין להתיר לאכול ירקות ללא כשרות וכנ"ל צי´פס.

 דג שהוא בוודאי כשר שנאפה בוודאות בתנור כשר ע"י יהודים, ולא ע"י גויים, יש מקום להקל בשעת הדחק גדולה לאכול בצלחת לא כשרה.

אולם אין לדעת אם אכן הדג בושל ע"י יהודי או גוי.

בברכה - בנימין שמואלי