האם מותר לי להאריך בהפסקה כשהיא כבר לא על חשבוני כדי להתפלל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב יש לי מספר שאלות 1.אני עובדת במקום שבו מוקצב חצי שעה לארוחת צהריים(על חשובננו)בזמן זה הולכים לחדר אוכל.אך כול המפעל הולך להפסקה של שעה-שלושת רבע שעה.כיוון שאין זמן לאכול בנחת בחצי שעה בחדר אוכל.איך אני אמורה לנהוג?כמו כולם?או להקציב לי חצי שעה שהם על חשבוני? 2.יש לנו בעבודה 2 מניינים בבית כנסת.אחד קצר ואחד ארוך-אני הולכת לארוך כי בקצר הם מתפללים מהר מדי.כדי לא לבוא לידי גזל בעבודה אני אוכלת במשרד ועונה לטלפונים ואז אני הולכת להפסקה שלי להתפלל.הבעיה היא שההפסקה שלי נופלת לא על השעה שהוקצבה לנו כדי לאכול.אבל המניין הקצר הוא בהפסקה אוכל שלי. למשל: הפסקת אוכל שלי 13:00-13:30 מניין קצר 13:00-13:30 (שאליו אני לא אוהבת ללכת הם מתפללים מהר ולא בכוונה) מניין ארוך 13:30-14:00 (שאליו אני רוצה ללכת אבל הוא לא בשעות ההפסקה שלי) אני אישה ואני יודעת שאני לא מחוייבת להיות במניין אבל אני מאוד רוצה להיות במניין. השאלה אם אני נוהגת כראוי??... תודה ואשמח אם תענה לי כי אני מאוד מוטרדת

תשובה

שלום וברכה

1. אין להאריך על חשבון מקום העבודה ללא רשותם.

2. בקשי מהאחראי/ת שתשנה לך את זמן ההפסקה, וכך תוכלי להתפלל כראוי.

אם לא תקבלי אישור תתפללי לאט במניין הקצר ואל תתחשבי במהירות שלהם

שכרך רב ועצום.

בברכה - בנימין שמואלי