חברה והשקפה

מי זה ישו?

  • ח' כסלו התשע"ז

שאלה

היי כבוד הרב, מה הסיפור של ישוע בן יוסף (ישו)? מה הוא עשה שהוא הוצלב וגרם לעם היהודי לשנוא אותו? האם ישו הוא משיח? האם ישו היה צדיק? האם ישו היה מאמין הדוק של אלוהים?

תשובה

שלום וברכה,

הגמרא (סנהדרין דף קז) מספרת שישו היה ממזר, ונהיה לתלמידו של רבי יהושע בן פרחיה. יום אחד, ישו דיבר עם רבו על מראה החיצוני של אשה, ורבי יהושע הקפיד עליו. ישו ביקש את מחילתו של רבי יהושע פעם אחר פעם, ולא הבין אותו כאשר מחל לו. בעקבות תחושת הנידוי שחש, החליט ישו לנטוש את בית המדרש ולעשות לעצמו דת חדשה שתתנגד לחכמים. חז"ל אמרו שישו "כישף והסית והדיח".

בעקבות הדברים, חז"ל מסרו את ישו לשלטונות הרומאים ששלטו בארץ, והם שצלבו אותו.

ישו היה משיח שקר ורשע שהטעה אנשים בשקריו, ולפי כל כתבי הנוצרים נראה שישו חשב את עצמו לא-לוהים בכבודו ובעצמו שירד לעולם בגוף אדם, כך למעשה האמונה בישו היא סוג של עבודת אלילים והאמונה באל-אדם. זו כמובן כפירה באלוקי ישראל, וטירוף הדמיון. נא ראה:

10 העובדות שיהודים משיחיים לא רוצים שתדע על ישו:

https://www.hidabroot.org/he/article/78994

נצרות לעומת יהדות - בקיצור:

https://www.hidabroot.org/he/article/94638

בברכה,

דניאל בלס