חינוך ילדים

ביתי שואלת למה סבתא נפטרה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, ביתי שואלת המון למה סבתא נפטרה והסברתי לה שהיא עלתה לשמיים והיא נמצאת עם הצדיקים. ואז היא נרגעת אך אחרי כמה זמן שואלת שוב למה סבתא בשמים ולמה ה" לא רוצה שהיא תבוא אלינו מה עלי לענות לה שתצא מהנושא הזה? היא בסך הכל בת 5 וסבתא שלה נפטרה כביתי היתה בת 4 חודשים. אשמח לתשובה בהקדם. תודה על כל הטוב שאתם עושים!

תשובה

שלום וברכה

תסבירי לה שאין מטרתינו בחיי העולם הזה, אלא העולם הזה הוא רק הכנה לעולם הבא, וכל אחד כאשר הוא מגיע לשלימותו בעולם הזה עולה לקבל שכר בעולם הבא, ואף אחד לא רוצה לעזוב את הגן עדן ולרדתלעולם הזה כי מאוד טוב להם שמה.

בברכה - בנימין שמואלי