חברה והשקפה

מדוע במשפט של בית דין של למעלה לא מספרים המתים הקלינים שפגשו את השם?

  • י"א כסלו התשע"ז

שאלה

מדוע במשפט של בית דין של למעלה לא מספרים המתים הקלינים שפגשו את השם?מדוע שמעתי רק על המקטרגים ,מלאכי חבלה ועוד כל מיני.

תשובה

שלום וברכה,

למעשה, רבים מהמתים הקליניים מספרים שראו אור אדיר שממלא את כל החלל כולו, ושאל אותם אם ברצונם לשוב לגופם או להמשיך לבית-דין של מעלה. וכאשר השיבו שהם רוצים לחזור, אכן שבו לגופם.

ראה כאן:

https://www.hidabroot.org/magazine/category/3136

לכל נשמה יש מעין חבל-כסוף שמחבר אותה לגוף. כל עוד החבל קיים, הנשמה עדיין קשורה לגופה ויכולה לשוב אליו. המתים הקליניים אמנם יצאו מגופם לזמן קצר, אך החבל הכסוף לא נכרת.

פירוש הדבר שהמתים הקליניים טרם נכנסו לעולם האמת, והיו עדיין מצויים רק לפני כניסה אל בית-דין של מעלה. בשלב ביניים זו מצויים מזיקים ומקטרגים.

יתר על כן, מכיוון שהקב"ה בחר להשיב את הנשמות לגופם, רבים מהם זכו לאות אזהרה בזמן זה למען ישובו בתשובה.

בברכה,

דניאל בלס