שאל את הרב - כללי

מרקורי בנסיגה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, קראתי מספר מאמרים על תופעת מרקורי בנסיגה (שמתרחש בימים אלה)ימים אלה מציינים בעיות תקשורת בעיקר בעבודה ובין בני זוג, קלקולים, אבדות וכו". כיצד היהדות רואה תופעה זו? האם אכן קיימת תופעה זו? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

השפעת הכוכב מרקורי על כדור הארץ מבחינת האסטרולוגיה היהודית הינו כאמור במקורות:

הוּא מְעוֹרֵר בָּעוֹלָם רִיבוֹת וּמְדָנִים. וְאֵיבוֹת וּרְנָנִים. וְנוֹתֵן כּוֹחַ לַעֲשׂוֹת חַיִל וְלִצְבּוֹר הוֹן. וְלִכְנוֹס עוֹשֶׁר וּמָזוֹן. בְּמִצְוַת הַבּוֹרֵא אוֹתוֹ לְשָׁרְתוֹ. כְּעֶבֶד לִפְנֵי אָדוֹן. וְהוּא כּוֹכָב הַשֵֹּכֶל וְהַחָכְמָה. נוֹתֵן לִפְתָאִים עָרְמָה. לְנַעַר דַּעַת וּמְזִמָּה.

ההשפעה של כוכב זה על כדור הארץ, הינו אחת לשבע שעות, לפי מחזור המתחיל מתחילת הלילה שביון יום שלישי לרביעי.

בשעת שליטת כוכב רצוי להימנע מכל פעילות היכולה לעורר סוג של מחלוקת. זהו זמן נפיץ. יותר מזה אין באסטורלוגיה היהודית הקובעת לבני העם היהודי.

בהצלחה - מנשה ישראל