שו"ת חנוכה

המתאחר לביתו, האם עדיף שימנה שליח להדליק נרות חנוכה?

  • י"ז כסלו התשע"ז

שאלה

שלום רב, אני ובעלי עובדים ונמצאים מחוץ לבית עד מאוחר. אני מגיעה בכל יום בשעה 21:00 ובעלי ב23:30 בלילה. לצערי מבחינתו אין מצב להקדים בכלל. אנחנו ספרדים ורוצים לדעת מה עלינו לעשות באשר להדלקת נרות חנוכה? האם יש היתר להדליק עם הציבור ולא בבית? או שגם וגם? כל אחד בנפרד בבית? איך לעשות וכיצד יוצאים ידי חובה? תודה מראש!!

תשובה

שלום רב,

במקרה כזה יש להשתדל למנות את אחד השכנים לשליח - שידליק בשבילכם בביתכם נרות חנוכה בזמן.

מקורות: כן פסקו בשו"ת יחוה דעת חלק ג' (סימן נא) ובספר אור לציון חלק ד' (פרק מג סעיף ד). וע"ע בספר הליכות שלמה על המועדים (תשרי-אדר פרק טז סעיף ב). וכן ע"ע בספר חוט שני הלכות ריבית (עמוד קמב) שעדיף להדליק בזמן על ידי שליח, מאשר להדליק בעצמו מאוחר בלילה. וכן מבואר בשו"ת אז נדברו חלק ג' (סימן ל אות ג).

בברכה,

הלל מאירס