חברה והשקפה

א"י

  • י"ח כסלו התשע"ז

שאלה

למה אלוהים בחר שא"י תמצא דווקא במזרח התיכון ולא למשל במדינות אירופה ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

ארץ ישראל נמצאת בדיוק בקו התפר שבין כל ארצות אירופה לבין כל ארצות ערב ואפריקה.

אין זה צירוף מקרים שארץ ישראל נמצאת ממש בלב העולם, בין שתי תרבויות שנלחמות על ערכיהן ודתותיהן השונות - הנצרות והאסלאם.

זאת מאחר שעם ישראל נועד להיות אור לגויים, והמשיח עתיד להתגלות בירושלים, ואז תהיה מלחמת גוג ומגוג בין שתי התרבויות הגדולות, והמשיח יזכה להלחם את מלחמות ישראל ולהביא שלום לעולם. ראה כאן הרצאה על נבואותאחרית הימים והגאולה:

https://www.hidabroot.org/video/68365

כך שהמיקום של ארץ ישראל אינו מיקום מקרי, ויש לו מטרה היסטורית. יתר על כן, בזכות העובדה שארץ ישראל נמצאת במזרח התיכון, ולא באפריקה אך גם לא באירופה, היא זוכה לטוב שבשני העולמות: מזג האוויר אינו קר מידי כמו באירופה, ואין פה כפור ושלג בחורף, אך מצד שני איננו סובלים ממצוקה של שתייה כמו ביבשת אפריקה ומצרים (שהיו שורדים רק ממי הנילוס בגלל מחסור בגשמים). ארץ ישראל זכתה לאקלים הטוב ביותר, התלוי כמובן בתפילותינו ומעשינו, אך גם לנופים מרהיבים ותבואה הראויה לארץ המובטחת.

בברכה,

דניאל בלס