חברה והשקפה

מדוע אלוקים היא דווקא באברהם יצחק ויעקוב

  • כ"ג כסלו התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב מדוע אלוקים בחר דווקא באברהם יצחק ויעקוב שיהיו אבותינו ולא בעוד צדיקים קדושים שהיו כמו משה לדוגמא

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

בכל דור אלוקים בוחר את הצדיק לתפקיד הראוי והנצרך ביותר לדור.

הקב"ה בחר בנוח כי היה צדיק בדור בדור שבו כולם חטאו בגזל וזימה.

הקב"ה בחר באברהם אבינו כי היה הצדיק היחיד שחיפש להכירו ולעובדו בלבב שלם בדור שבו כולם עבדו אלילים ופסלים.

הקב"ה בחר ביצחק ויעקב, כי הם המשיכו את דרך אברהם ועבדו את ה' בשלמות (וזאת בשונה מישמעאל ועשיו שסטו מן הדרך הישרה).

לאחר מכן כשהגיעו בני ישראל למצרים, בחר ה' במשה ונגלה אליו כי היה צדיק עצום בדורו להוליך את עם ישראל ממצרים ולהצילם ולהוריד להם תורה מסיני. וממשה עד משה לא היה כמשה, כי לא היה נביא ראוי יותר ממנו למסור תורה לישראל.

מאוחר יותר בחר ה' ביהושע כדי לכבוש את הארץ, וכן הלאה.

בכל דור - ה' בוחר את הצדיק המתאים ביותר לתפקיד שהדור צריך.

בברכה,

דניאל בלס