שו"ת חנוכה

סדר מאורעות חנוכה

  • כ"ו כסלו התשע"ז

שאלה

לכבוד הרב אני קצת מבולבל, אנטיוכוס, בגריס, אליפורני מי היה המלך ומתי? תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אנטיוכוס הרביעי (שמו היה אפיפאנס), חי בשנת 164 לפני הספירה (כלומר לפני 2164 שנה).

הוא היה מלך יוון (שנקראה הממלכה הסלאוקית). אנטיוכוס הרביעי הטיל על היהודים את גזירות השמד, ובימיו החל מרד החשמונאים.

 היוונים כבשו הרבה מדינות, והציבו מלכים יוונים לכל מדינה שכבשו.

בגריס היה משנה למלך אנטיוכוס הרביעי (כלומר עוזרו הקרוב), והוא בנה מדינה יוונית על שמו.

אליפורני היה אחד ממלכי יוון שהצר ליהודים, הוא חי תקופה קצרה לפני נס חנוכה. אך אנטיוכוס הרביעי היה המלך הגדול ביותר באותה תקופה.

בברכה,

דניאל בלס