שבת

מותר לשלוח מסרון לחוץ לארץ כשאצלם עדיין שבת?

  • כ"ו כסלו התשע"ז

שאלה

שלום וברכה, האם מותר לשלוח סמס לקרובים בחו"ל במוצאי שבת כשאצלם עדיין שבת? האם זה נחשב לעבירה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם הם שומרי שבת, מותר לשלוח להם מסרון למרות שאצלם עדיין שבת - כיוון שאין חשש שיקראו את המסרון בשבת, אולם אם הם אינם שומרים שבת - אין לשלוח להם מסרון - כי יתכן מאוד שיקראו אותו בשבת, ונמצאת מכשילם בחילול שבת (וע"ע בספר שמירת שבת כהלכתה חלק א' פרק לא סעיף כח, ובשו"ת יחל ישראל חלק א' סימן ו, ובשו"ת דברות אליהו חלק ט' סימן לח).

בברכה,

הלל מאירס