אמונה

בדיקות גנטיות לפני חתונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! אני בת 23,ובע´ה מצאתי את הזיווג שלי .אנחונו מתחתנים הע´ה באוקטובר. אני מכירה את ארוסי 4 חודשים.המשפחות שלנו באות מאותו רקע דתיים לאומיים. ארוסי חזר בתשובה לפני כשנה0מאז חובש כיפה,הולך לשיעורי תורה )לפני כחודשיים דיבר איתי על זה שנראה לו חשוב שזוג שמחליט שהוא רוצה לבנות בית ולהתחתן צריך לעבור בדיקות גנטיות על מנת לראות אם הכל בסדר שחס וחלילה לא נגלה אחרי חתונה שאין ביכולנו ביחד להביא ידלים בריאים לעולם. אני אז מאוד הזדעזתי מהשאלה כי אף פעם לא שמעתי על בדיקות כאלה ושנית זה היה נראה לי טבול בחוסר אמונה.אז אמרתי לו שאני לא בעד בדיקות כאלה והסיבות הנ´ל .הוא הסביר כמה שנראה לו חשוב אבל אז עזב את הנושא.חשוב לציין שארוסי נולד יחד עם אחיו התאום אחרי שהוריו חיכו 7 נ שנים ובסופו של דבר נולדו בהפריה חוץ גופית.בנוסף ארוסי בגיל צעיר סבל מכל מיני לקויות למידה ובגיל 13 עבר ניתוח ב2 הברכיים ונשאר שנה בבית חולים לשיקום.יש לו זרכונות לא טובים מהתקופה ומכל הילדים שהיו איתו שם ושסבלו מדברים הרבה הרבה יותר גרועים ממנו. לפני ימים הנושא עלה שוב לאחר ששמענו על בן דודי שתו בהרייון ושהיא נשאית של איזושהיא מחלה קשהמסתבר שבן דודי צריך אם כן לעבור בדיקה על מנת לראות אם הוא מוא את המחלה כי אם כן חס וחלילה זה מאוד מסוכן לאמא ולתינוק שיצטרכו בעצם להפיל לאחר ששמענו את הסיפור הוא העלה שוב את נושא הבדיקות הגנטיות שחשובות מאוד בעיניו בטענה שלא היה רוצה חס וחלילה לתת לתינוק להיוולד ולסבול בעולם זה מאיזה שהיא מחלה גנטית אמרתי לו שאני מתנגדתו הוא הוסיף ואמר שאם התואות הגנטיות שלנו היו מתגלות חס וחלילה לא טובות ובלתי הפיכות היה מבטל את החתונה בטענה כי לא היה רוצה להרוס לשנינו ולתינוק את החיים,אמרתי לו שוב שאיאפשר לדעת מה הקדטש ברוך הוא צופה לנו ושהכל בידיו,מה עליי לעשות??לעשות את הבדיקות או לסרב להן?

תשובה

שלום וברכה

רוב ככל גדולי ישראל סוברים שחובה לעשות את הבדיקות של דור ישרים למי שהוא אשכנזי, וחובה לעשות השתדלות להימנע מסבל מיותר לכם ולילדכם.

על כן עלייך לעשות את הבדיקות הנדרשות וה´ יעזור שתניצלו מכל רע.

בברכה - בנימין שמואלי