שאל את הרב - כללי

יחס החרדים לעדה האתיופית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני לא מבין למה יהודים מסוימים בעיקר מהעדה החרדית הם א.לא מאמינים שאנחנו יהודים ב.גזענים כלפינו קוראים לנו בשמות גנאי מביטים בנו בזלזול וכו" בגלל אנשים כאלה המונים מבני העדה התרחקו מאוד מהדת וחבל גם אם חס ושלום לא היינו יהודים זה עדיין לא מקנה לאף אחד את הזכות להתייחס אלינו כך במיוחד לא לאנשים שהם כביכול יראיי שמיים ואמורים להתנהג לפי חוקי התורה ולייצג את התורה פועלים בדיוק הפוך ממה שהתורה מצווה אותם/אותנו אני ברוך השם אבל ספורים רבים שאני שומע מחברי על יחס החרדים כלפיהם מחלישים אותי במקצת ואני לא יכול לתת להם תשובות כאשר הם שואלים אותי למשל אייך אני מנסה להתחזק ןלחזק אותם בזמן שהם החרדים לא מאמינים בכלל שאתה/אנחנו יהודים בכלל בבקשה תעזרו לי.

תשובה

שלום וברכה

נחלקו הפוסקים האם האתיופים הם יהודים וודאים או שעליהם לעבור גיור לחומרא.

דעת הגר"ע יוסף היא שהאתיופים הם יהודים כשרים לכל דבר וענין.

גם לשאר הפוסקים הרי לאחר גיור לחומרא האתיופים הם יהודים כשרים ואין שום הבדל בינם לבין כל יהודי אחר.

אינני מכיר את הסיפורים של התנהגות יחידים, אולם ברור שדעת גדולי ומנהיגי העדה שיש לקרב את האתיופים ככל יהודי אחר.

ובכלל התורה היא לא של החרדים אלא של בורא עולם, וגם אם יש מהחרדים שמבזים אותך, אין זה אומר שאין לך את הזכות והחובה להיות יהודי כשר לכל דבר.

בהצלחה - בנימין שמואלי