מה מברכים ברכה אחרונה נשינושי

  • ב' טבת התשע"ז

שאלה

1)אם מישהו אוכל משהו ואז אוכל אחרי זה עוד משהו (דברים שהם שהכל) צריך לברך עוד פעם ברכה אחרונה כאילו על כל אחד בנפרד? אם אני אוכל אגוזים (או משהו אחר) שאני לא נהנה מהם לצורך מחלה כלשהי אני צריך לברך? מותר לאכול משהו ולברך ברכה אחרונה במקום אחר? אם כן,אילו סוגי מאכלים כן ואילו לא?

תשובה

שלום וברכה

על האדם להנהיג את עצמו לברך מיד עם סיום האכילה ברכה אחרונה וכאשר ירצה לאכול שוב יברך ברכה ראשונה.

אדם הרגיל לאכול כל הזמו יכול להמשיך ולאכול על סמך ברכתו הראשונה עד שהוא יוצא מהבית.

אוכל שיש בו טעם מברכים עליו אף אם האכילה היא לשם תרופה.

לכתחילה יש לברך במקום האכילה. במזונות או המוציא או פירות שבעת המינים ישלברך דווקא במקום האכילה ובשאר הדברים אין חובה.