תפילה וברכות

האם מותר לברך מול טלוויזיה?

  • ג' טבת התשע"ז

שאלה

האם מותר לברך או להתפלל מול מחשב או טלוויזיה? תודה

תשובה

שלום רב,

אין איסור לברך או להתפלל מול מחשב או טלוויזיה, אלא אם כן הם דלוקים וגורמים לו היסח הדעת.

וכן בעת שמופיעה שם אישה בלבוש בלתי צנוע אסור לברך או להתפלל מולה (שו"ת יביע אומר חלק ו' חלק אורח חיים סימן יב, ושו"ת יחוה דעת חלק ד' סימן ז. ועיין שם שכתב, שכל המדובר ברואה טלוויזיה בדרך מקרה, אבל עצם הכנסת טלוויזיה בבית אסור בהחלט, משום מושב לצים, וביטול תורה, והמסתכל בתכניות טלוויזיה הוא מגרה יצר הרע בעצמו על ידי הסתכלות בסרטים של תועבה, ומכל שכן מי שיש לו ילדים בבית, שמכשילם ומחטיאם ומרחיקם מהדרך הישרה, ועובר על מה שנאמר אל תשכן באהלך עולה).

בברכה,

הלל מאירס