למה לא לתת זריקת הרדמה לבהמה לפני השחיטה

  • ה' טבת התשע"ז

שאלה

שלום לכבוד הרב דניאל בלס. שאלה קצת מוזרה ששאלו אותי ולא ידעתי מה להשיב - למרות שבדרך השחיטה הקיימת החיה לא סובלת כלל ... ובכל זאת , למה לא לתת פשוט זריקת הרדמה ולחסוך עוד צער לחיה וכך לסיים את השחיטה? האם בזריקת הרדמה היא תסבול יותר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

הבהמה אינה חושבת מחשבות, ואינה מבינה כלל שבאים לשחוט אותה (זאת בשונה מכלב או חזיר שסובלים מאוד, כי הם מבינים את הסכנה שמתקרבת).

במהלך השחיטה, הבהמה מאבדת את ההכרה מיד, ואינה חשה כאב אפילו שנייה אחת - ראה כאן מחקר מדעי:

https://www.hidabroot.org/article/213662

מחקר זה נעשה בידי טובי החוקרים, והוא מוכיח שהשחיטה היהודית היא ההומנית ביותר.

על כן, הוספת זריקת הרדמה תהיה מיותרת כמו כוסות רוח למת.

האנשים שרוצים להוסיף זריקת הרדמה - למעשה סוברים שהתורה אינה טובה כפי שהיא ח"ו, וכי ביכולתנו לשפר חלילה את מה שהקב"ה פסק בתורתו. אלו מאמינים שהתורה אינה מתחשבת מספיק בבהמות, שהשחיטה היהודית איננה הומנית, ועל כן רוצים לשפר את התהליך... אלא שכוונותיהם של אלה לרוב מגיעות ממטרות אנטי-דתיות ואפילו אנטישמיות. זהו מדרון חלקלק מאוד, שסופו הכפירה בתורה ובמצוות.

עלינו להמשיך לנהוג כפי שמצווה התורה הקדושה, ולשחוט כפי ששחטו אבותינו מימי מדבר סיני, ולא לסטות מהדרכתה אפילו כמלוא נימא. ועל כגון זה צריך לומר: אם לא ניקח את עצמנו ברצינות - גם אחרים לא יקחו אותנו ברצינות.

בברכה,

דניאל בלס