מדוע ה’ ברא מאכלים המזיקים לנפש?

  • ז' טבת התשע"ז

שאלה

מאחר שמאכלים לא כשרים מזיקים לנפש ולעיתים גם לגוף לשם מה ה' ברא אותם? בכבוד רב עזרא

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

ישנו איזון אקולוגי גאוני בטבע, אשר מאפשר את קיומם של כל בעלי החיים בעולם. כך שאפילו יתושים נדרשים לגלגל החיים של הטבע:

www.hidabroot.org/article/212673

כך שאלוקים ברא את הרמשים והשרצים עבור החיות הגדולות יותר. בלעדי השרצים והמזיקים, לא היה איזון בטבע, וגם בעלי החיים הגדולים היו נכחדים לבסוף.

כמו כן - מכל בעלי החיים לומדים חכמה, אפילו מהרמשים והמזיקים. רבות מהתרופות והטכנולוגיות החדישות ביותר מבוססות על מחקרים בטבע, מחקר על חיידקים וסוגי חרקים, אשר מורכבותם מלמדת אותנו חכמה ומדע. לדוגמה כנפיה של השפירית נלמדים בייצור כלי תעופה, וחרקים אחרים נלמדים עבור ננו-טכנולוגיה. כך שלכל יצור חי יש מה ללמד אותנו.

לגבי איסורי אכילה -

יש להבין שהגויים לא נצטוו להתגייר ואינם נדרשים לשמור את כל מצוות התורה, על כן אכילת בעלי חיים שאינם כשרים אינה מזיקה לנפשם, שכן הם לא נדרשים ללמוד תורה. מאכלות אסורים מזיקה רק לעם הנבחר לעבודת השם, אשר נדרש לטהרה גדולה מאוד כדי להתחבר לרצון האלוקי ולימוד התורה.

נא לראות עוד במאמרי -  ההגיון מאחורי האוכל הכשר:

www.hidabroot.org/article/145767

מדוע אלוקים אסר את החזיר:

www.hidabroot.org/article/185396

בברכה,

דניאל בלס