נישואין ליהודי שאינו נימול

  • ז' טבת התשע"ז

שאלה

הייתי רוצה לדעת מה עמדת ההלכה בעניין נשואין של בת ישראל עם בחור שאמו יהודיה (ממוצא רוסי/פולני) ואביו אינו יהודי (ממוצא רוסי) והבחור אינו נימול. האם יש מניעה הלכתית להינשא לבחור כזה (הגם שגדל בבית שרחוק מקיום תורה ומצוות) ?

תשובה

שלום וברכה

אין איסור הלכתי להינשא איליו. אולם בת ישראל כשרה איך תסכים להינשא למי שחייב כרת בכל רגע ורגע שאינו מל את עצמו, פן יפגענו אסון? יש לשכנעו בכל דרך שימול עצמו בעז"ה ללא סיכון וללא כאב ואז ינצל מסכנת הכרת.

בהצלחה,