תפילה וברכות

האם מותר להתפלל מתחת כיפת השמים?

  • י' טבת התשע"ז

שאלה

האם מותר להתפלל תפילת שמונה עשרה מתחת כיפת השמים? זאת אומרת שיש מולי קיר אבל אין גג ואני עומדת מתחת השמים. תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

לכתחילה אין להתפלל מתחת כיפת השמים אלא אם כן המקום מוקף מחיצות. אמנם אם אין ברירה מותר להתפלל מתחת כיפת השמיים, ובאופן כזה עדיף לפחות להתפלל ליד קיר כי יש אומרים שבאופן כזה מותר להתפלל לכתחילה.

מקורות: יעויין שלחן ערוך אורח חיים (סימן צ סעיף ה), משנה ברורה (ס"ק יא-יב), אשל אברהם מבוטשאטש שם, ושו"ת שרגא המאיר חלק ז' (סימן יז סוף אות א). וע"ע שו"ת ציץ אליעזר חלק י"ח (סימן יח אות ב).

בברכה,

הלל מאירס